ÖZEL ÖĞRENCİLER SEBZE, MEYVE VE ÇİÇEK YETİŞTİREREK BECERİLERİNİ GELİŞTİRİYOR  
ÖZEL ÖĞRENCİLER SEBZE, MEYVE VE ÇİÇEK YETİŞTİREREK BECERİLERİNİ GELİŞTİRİYOR

ÖZEL ÖĞRENCİLER SEBZE, MEYVE VE ÇİÇEK YETİŞTİREREK BECERİLERİNİ GELİŞTİRİYOR

Sur Özel Eğitim Meslek Okulunda görevli öğretmenler, "Birlikte Üretiyoruz" adlı bir proje başlattı. Proje kapsamında okul bahçesine kurulan sera ve uygulama bahçesinde öğrenciler; sebze, meyve ve süs bitkileri yetiştiriyor.

Diyarbakır Sur Özel Eğitim Meslek Okulunda özel öğrenciler; sebze, meyve ve çiçek yetiştirerek becerilerini geliştiriyor.
 
Öğretmenlerin başlattığı "Birlikte Üretiyoruz" projesi kapsamında özel öğrencilerin toprağa dokunması amacıyla okul içinde tarım atölyesi oluşturuldu.
 
Kabak, patlıcan, domates, biber, salatalık, çilek gibi sebze ve meyvelerle çeşitli süs bitkilerinin tohumları atölyede fideye dönüştürüldü.
 
Öğretmenler tarafından bu fidelerin toprakla buluşturulması için okulun bahçesinde 400 metrekare sera ile 9 bin metrekarelik uygulama bahçesi kuruldu.
 
Atölyede yetiştirilen fideler, okulda eğitim gören 61 öğrencinin el emeği ile serada ve uygulama bahçesinde toprağa dikildi.
 
Okulda konaklama ve seyahat, el sanatları, sebze, meyve yetiştiriciliğinden peyzaj çalışmalarına ve hayvan bakımına değin birçok alanda eğitim veriliyor. 
 
Okulun serasında bu yıl 5 binden fazla sebze fidesi yetiştirildi. Öğrenciler 100'den fazla meyve fidesini de toprakla buluşturdu. On beş yşrmi farklı türde 5 binden fazla çiçeğin yetiştirildiği meslek okulu, bu ürünlerle döner sermaye kapsamında gelir de elde ediyor. 
 
Bahar aylarında saksıların artırıldığını belirten eğitimciler; tarım atölyesinde öğrencilerin el becerilerini geliştirdiğini, toprağa olan ilgi ve sevgilerinin arttığını belirtiyor. 
 
Öğrencilerden Zilan Atar okulda toprakla uğraştığı için çok mutlu olduğunu anlatarak "Tarım öğrencileri olduğumuz için bence şanslıyız. Arkadaşlarımız da tarımla uğraşmayı çok seviyor. Okulumuzda bize sağlanan bu imkânlardan dolayı hocalarımıza teşekkür ediyoruz." diye konuştu.
 
Süleyman Tekkeş ise evde toprakla ilgilenme imkânlarının bulunmadığını belirterek "Burada toprakla uğraşıyoruz. Çiçek, sebze ekiyoruz. Burada sağlanan imkanlardan dolayı mutluyuz." dedi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.