OKULLARIN DOĞAL GAZ DÖNÜŞÜMÜ İÇİN İLLERE 690 MİLYON LİRA KAYNAK AKTARILDI  
OKULLARIN DOĞAL GAZ DÖNÜŞÜMÜ İÇİN İLLERE 690 MİLYON LİRA KAYNAK AKTARILDI

OKULLARIN DOĞAL GAZ DÖNÜŞÜMÜ İÇİN İLLERE 690 MİLYON LİRA KAYNAK AKTARILDI

Okulların doğal gaz dönüşüm çalışmaları için 2021 yılında 81 ile toplam 690 milyon lira ödenek gönderildi.

Millî Eğitim Bakanlığı, okulların doğal gaz dönüşüm çalışmaları için 2021 yılının ilk 8 ayında 169 milyon lira, Eylül ayının ilk haftasında ise 372 milyon liralık ödeneği illere göndermişti. Aralık ayı başında,  okullara 149 milyon lira daha kaynak aktarıldı. Böylelikle 2021 yılında okulların doğal gaz dönüşümü için ayrılan kaynak miktarı, 690 milyon liraya ulaştı. 
  
Hem çevreye duyarlığın bir gereği olarak hem de enerji tasarrufu sağlamak için tüm okulların doğal gaz dönüşümlerinin tamamlanmasını çok önemsediklerini belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şu değerlendirmede bulundu: 
 
"Eylül ayında okullar açılır açılmaz doğal gaz dönüşümüne ilişkin bize iletilen tüm taleplerin gereğini yerine getirdik. Bekleyen talep kalmamıştı. Daha sonrasında oluşan ihtiyaçlar için bugün, 149 milyon lirayı daha illerimize gönderdik. 2021 yılında toplam 690 milyon lira kaynak ile okullarımızın doğal gaz dönüşümü için önemli bir mesafe katettik. 2022 yılının ilk altı ayında doğal gaz erişimi olan tüm illerimizde bu konudaki çalışmaları tamamlama hedefimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.