MEB, MATEMATİK KAZANIMLARINA YÖNELİK SANAL GERÇEKLİK OYUNLARI GELİŞTİRDİ  
MEB, MATEMATİK KAZANIMLARINA YÖNELİK SANAL GERÇEKLİK OYUNLARI GELİŞTİRDİ

MEB, MATEMATİK KAZANIMLARINA YÖNELİK SANAL GERÇEKLİK OYUNLARI GELİŞTİRDİ

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "MEB VR 3 Boyutlu Oyun Projesi" kapsamında altı sanal gerçeklik oyunu geliştirildi.

Millî Eğitim Bakanlığınca metaverse çağına hazırlık yapılması ve bu konudaki altyapı çalışmalarının desteklenmesi amacıyla MEB VR projesi başlatıldı.
 
Proje çalışmaları kapsamında MEB VR Açık Dünya ortamı geliştirilerek beşi matematik kazanımlarıyla eşleştirilmiş, biri etkinlik niteliğinde olmak üzere toplam altı farklı oyun hazırlandı. MEB VR 3B Oyunları, açık harita üzerinde oyuncuya dilediğince gezerek farklı matematik oyunlarına katılma olanağı tanıyacak şekilde pilot nitelikte tasarlandı.
 
Proje ile YEĞİTEK Genel Müdürlüğünün ilgili ekiplerinin teknik becerileri, düzenlenen hizmet içi eğitimlerle artırılarak VR 3B oyun geliştirme kapasitesi oluşturuldu.  Oyunların senaryo, tasarım, grafik ve yazılım unsurlarının tamamı YEĞİTEK Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.
 
Ortaokul 7'nci sınıf matematik dersinin müfredattaki farklı kazanımlarına yönelik senaryolaştırılan oyunlarda, teknik donanım olarak sanal gerçeklik gözlükleri kullanıldı. Proje ile 500'ün üzerinde 3 boyutlu modellenmiş nesne üretildi.
 
Tam sayılarda toplama ve çıkarma işlemlerini yaptıran "sayı doğrusu-kapı oyunu", üç boyutlu cisimlerin farklı yönlerden iki boyutlu görünümlerini çizdiren "küp oyunu", eşitliğin korunumu ilkesini uygulatan "terazi oyunu", doğru orantıyla ilgili problemleri çözdüren "pizza oyunu", rasyonel sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yaptıran "sera oyunu" ve MEB VR Açık Dünya'nın oyuncular için keyifli bir gezinme alanına dönüştürülmesi amacıyla tasarlanan "ok atma oyunu" hazırlandı.
 
Öte yandan, bu tarz farklı projelerin hayata geçirilebilmesi, yaygınlaştırılması ve öğretmenlerin metaverse çağına hazırlanmaları için "Sanal, Artırılmış ve Karma Gerçeklik Uygulamalarına Giriş Eğitimi" kursu YEĞİTEK Genel Müdürlüğünce ÖBA üzerinden öğretmenlerin hizmetine sunuldu.
 
Oyunların okullarda test ve pilot çalışmaları planlanıp geliştirme süreçleri devam ettirilerek farklı disiplinlerde yeni oyunların geliştirme çalışmaları da başlatılacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.