KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞTİRME YOLUYLA EĞİTİM UYGULAMALARI ULUSAL EYLEM PLANI  
KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞTİRME YOLUYLA EĞİTİM UYGULAMALARI ULUSAL EYLEM PLANI

KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞTİRME YOLUYLA EĞİTİM UYGULAMALARI ULUSAL EYLEM PLANI

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan Kaynaştırma/Bütünleştirme Yoluyla Eğitim Uygulamaları Ulusal Eylem Planı, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin'in katılımıyla tanıtıldı.

Millî Eğitim Bakanlığınca kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim alan öğrencilere sistemli ve nitelikli eğitim hizmetlerinin sunulmasına katkı sağlamak amacıyla hazırlanan "Kaynaştırma/Bütünleştirme Yoluyla Eğitim Uygulamaları Ulusal Eylem Planı", Ankara'da düzenlenen programla tanıtıldı.
 
Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde düzenlenen törende konuşan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin, "Bakanlık olarak özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin toplumsal yaşama tam olarak katılımlarının sağlanması, başta eğitim öğretim olmak üzere tüm hizmetlerden en üst düzeyde yararlanmaları ve çalışan, üreten, kendi kendine yetebilen bireyler olarak toplum içinde yer alabilmeleri için büyük gayret sarf ediyoruz." dedi.
 
Sezgin, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce "eğitim öğretime erişim", "eğitim ve öğretimde kalitenin artırılması", "farkındalık ve tutum artırma" ve "yasal düzenlemeler" olmak üzere dört politika alanından oluşan eylem planında yer alan faaliyetlerin gerçekleşmesi için yapılan çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
 
Tanıtım programına Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Cemal Özdemir, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Hasan Ünsal, Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, YEĞİTEK Genel Müdürü Ertuğrul Karalar, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, Destek Hizmetleri Genel Müdürü Levent Özil, Bilgi İşlem Genel Müdürü Özgür Türk, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural ile Ankara'daki RAM ve özel eğitim okul müdürleri, BİLSEM müdürleri, akademisyenler, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.