GÖNÜL DAĞLARINDA BATMAYAN İKİ GÜNEŞ: YUNUS EMRE VE MEHMET AKİF  
GÖNÜL DAĞLARINDA BATMAYAN İKİ GÜNEŞ: YUNUS EMRE VE MEHMET AKİF

GÖNÜL DAĞLARINDA BATMAYAN İKİ GÜNEŞ: YUNUS EMRE VE MEHMET AKİF

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 85. yılı dolayısıyla düzenlenen "Gönül Dağlarında Batmayan İki Güneş: Yunus Emre ve Mehmet Akif" başlıklı programa katıldı.  Açılışta konuşan Bilgili, "Bizim kendi inşamız olan çok önemli kavramlar var. Bir 'gönül coğrafyası' kavramı, başka hiçbir milletin kültüründe yok." dedi.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu Mektebi iş birliğiyle İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 85. yılı dolayısıyla "Gönül Dağlarında Batmayan İki Güneş: Yunus Emre ve Mehmet Akif" başlıklı programa katıldı. 
 
Bilgili, Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezindeki açılış panelinde yaptığı konuşmada Türk milletinin başka kültürlerde bulunmayan hasletlerinin olduğunu söyledi.
 
Egemen güçlerin Afrika'ya sömürü, Türklerin ise paylaşma ve yardımlaşma amacıyla gittiğini vurgulayan Bilgili, "Bizim kendi inşamız olan çok önemli kavramlar var. Bir 'gönül coğrafyası' kavramı, başka hiçbir milletin kültüründe yok. Yardımlaşma ve dayanışma var ama bizdeki kapsayıcı ifadesi ile başka hiçbir milletin literatüründe bizdeki ağırlığıyla yok. 'Anadolu irfanı' dediğimiz kavram başka bir yerde yok. Bu kavramların sayısını artırabiliriz, aslında bunların akademik çalışmasını da yapmakla mükellefiz. Şimdi dünyaya ve insana bakışımızla bunu ölçtüğümüzde bizim anlayışımızın merkezinde insan yetiştirme var." diye konuştu.
 
Öğrencilerin, Yunus Emre ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatı, fikir dünyası ve edebiyatına dair bilgiler paylaştığı program, Anadolu Mektebi öğrencilerine teşekkür belgeleri ve hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.