ERZURUM'DA EĞİTİM YÖNETİCİ GELİŞTİRME PROGRAMI SEMİNERİ  
ERZURUM'DA EĞİTİM YÖNETİCİ GELİŞTİRME PROGRAMI SEMİNERİ

ERZURUM'DA EĞİTİM YÖNETİCİ GELİŞTİRME PROGRAMI SEMİNERİ

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar'ın katılımıyla, Erzurum'da "Eğitim Yönetici Geliştirme Programı (YÖGEP) Semineri" düzenlendi. 

Erzurum Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde düzenlenen "Eğitim Yönetici Geliştirme Programı (YÖGEP) Semineri"ne 81 ilden eğitim sektöründe yönetici olan 215 kişi katıldı. 
 
MillÎ Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, programda yaptığı konuşmada Bakanlık olarak eğitim yöneticilerinin mesleki bilgi, beceri ve tutumlarına katkı sağlamak ve onları bulundukları konumun ihtiyaçlarına cevap verecek donanımlarla geliştirmek için program düzenlendiğini söyledi. Bu programın eğitim yöneticilerine katkısı olacağından şüphe duymadığını söyleyen Aşkar, "Okullar, toplumun farklı kesimlerinden gelen çocuk ve gençleri bütünleştiren yapılardır." dedi.
 
"Okullar, disiplinlerarası bir kurum hâline gelmiştir"
Aşkar, okullarda teori ve kitabi bilgilerin yanında pratiğin de verildiğini aktararak şunları ifade etti: "Öğretim, eğitimle birleştirilir. Bu zorlu süreçte yük öğretmenlerimizin ve müdürlerimizin omuzlarındadır. Hızlı değişim ve dönüşümlerin yaşandığı günümüzde okullar daha karmaşık ve disiplinlerarası bir kurum hâline gelmiştir. Okuldan beklentiler değişmiş ve dolayısıyla eğitimin amaç ve işlevleri yeni bir yapıya bürünmüştür. Açık ve dinamik bir sistem olan okullardan değişimlere ayak uydurabilmeleri, çevresiyle etkileşim içerisinde bulunabilmeleri, bireysel farklılıklara önem vermeleri, etkili eğitim öğretim uygulamalarıyla öğrencileri her yönüyle hayata hazırlamaları beklenmektedir. Toplumların eğitim ve refah düzeyleri arasındaki ilişki göz önüne alındığında okul yöneticilerinin çoklu rollerinin olduğunu ifade edebiliriz."
 
Okul yöneticilerinin kurumlarındaki insan kaynağının motivasyonu, bağlılığı ve gelişimi üzerinde de belirleyici olduğuna dikkat çeken Aşkar, eğitim kurumlarının performansının büyük oranda yöneticilerden etkilendiğini kaydetti.
 
Aşkar, tavsiyede bulunarak şöyle devam etti: "Bu kadar deneyimden sonra şunu gördüm. Sizler ve bizler sürekli karar almak ve çözüm almak durumundayız. Karşımızdaki kişiyi dinlememiz gerekiyor. Dinlemek zor bir iş çünkü size bir sorunla geldikleri zaman hemen eski bilgilerinizle beyniniz bir çözüm üretebiliyor oysa öyle olmuyor. Her sorun kendine özgün oluyor. Onun için susmak ve dinlemek gerçekten birçok şeyin çözümü oluyor. Bir diğer nokta ise aslında ilkesel ve tutarlı olmak. Sizin kararınızı beğenmeseler bile ilkesel davranırsanız ve tutarlı olursanız, o kararı da gerekçeleriyle açıklarsanız o da size büyük geri dönüş sağlıyor."
 
Seminere katılımcılar arasında 12 kadın yöneticinin bulunduğunu anlatan Aşkar, bu sayının artacağına inandığını söyledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.