DEPREM BÖLGESİNDEKİ İLLERDE ÖĞRENCİLER İÇİN İKİNCİ DÖNEMDE DEVAM KOŞULU ARANMAYACAK  
DEPREM BÖLGESİNDEKİ İLLERDE ÖĞRENCİLER İÇİN İKİNCİ DÖNEMDE DEVAM KOŞULU ARANMAYACAK

DEPREM BÖLGESİNDEKİ İLLERDE ÖĞRENCİLER İÇİN İKİNCİ DÖNEMDE DEVAM KOŞULU ARANMAYACAK

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya'dan NTV canlı yayınına telefonla bağlandı. Bölgede eğitimin nasıl devam edeceğine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Özer, "deprem bölgesindeki okullarda eğitim gören öğrenciler için ikinci dönemde devam koşulu aranmayacağı"nı belirtti.

Devletin tüm imkânlarını kullanarak birlik beraberlik içinde süreçleri yönetmeye çalıştıklarını kaydeden Bakan Özer, 'Hızlı bir şekilde bu zor günlerden çıkacağız." ifadelerini kullandı.  
 
Deprem bölgesinde eğitim öğretime 2 haftalık ara verildiğini hatırlatan Özer, dün bir karar alarak deprem bölgesindeki illerde kayıtlı öğrencilerin istemeleri hâlinde "yerleşim yeri adresine bakılmaksızın" ve "hiçbir şart aranmadan" Türkiye'nin her yerinde eş değer okul türüne nakillerinin yapılması ile ilgili süreci başlattıklarını vurguladı. 
 
İsteyen ailelere yardımcı olacaklarını belirten Bakan Özer, öğrenci ve öğretmenlerle sahada yaptığı görüşmelerde iki konunun öne çıktığını kaydederek şu görüşmeler neticesinde yeni kararlar aldıklarını belirten Özer, şu bilgileri verdi: 
 
"On ilimizde ikinci dönemin tamamında tüm sınıf ve kademelerde devam şartı aramayacağız. Diğer taraftan tüm Türkiye'de ve özellikle bölgedeki öğretmenlerimiz idari izinli şu anda. Ders ücretlerini ödemeye devam edeceğiz. Bugün bazı çadırlarda ücretli öğretmenlerimiz "Biz ücret alamıyoruz." şeklinde bir ifadede bulundular. Deprem bölgesinde ders ücreti karşılığı çalışan tüm öğretmenlerimizin, yine usta öğreticilerimizin de ücretlerini ödeyeceğiz. Hiç kimse tedirgin olmasın. Buraya göreve gelen tüm öğretmenlerimiz için de aynı şekilde. El birliğiyle hızlı bir şekilde süreçleri yöneteceğiz." 
 
Nakillerin kolay bir şekilde gerçekleşmesi için çalıştıklarını belirten Bakan Özer, on ilde eğitime verilen aranın uzatılabileceği mesajını da verdi. 
 
Millî Eğitim Bakanlığının tüm imkânlarıyla sahada olduğunun altını çizen Bakan Mahmut Özer, vatandaşlara okul, yurt, uygulama oteli ve öğretmenevlerinde barınma imkanı sağladıklarını aktardı. Özer, "800 bin sıcak yemek dağıtıyoruz. Meslek liselerinde üretilen yemekleri, uygulama otellerinde üretilen yemekleri... Öğretmenlerimiz sahada gönüllü olarak çalışıyorlar." dedi.
 
Şu anda deprem bölgesinde farklı illerden gelen çok sayıda öğretmenin arama kurtarma ve yardım faaliyetlerine destek olduğunu, sadece Malatya'da binin üzerinde diğer illerden gelen öğretmen bulunduğunu kaydeden Özer, bu öğretmenlerin izinleriyle ilgili de bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.