CEZERİ YEŞİL TEKNOLOJİ LİSESİ, AVRUPA'NIN EN YENİLİKÇİ İKİNCİ LİSESİ SEÇİLDİ  
CEZERİ YEŞİL TEKNOLOJİ LİSESİ, AVRUPA'NIN EN YENİLİKÇİ İKİNCİ LİSESİ SEÇİLDİ

CEZERİ YEŞİL TEKNOLOJİ LİSESİ, AVRUPA'NIN EN YENİLİKÇİ İKİNCİ LİSESİ SEÇİLDİ

Ankara Cezeri Yeşil Teknoloji Lisesi Avrupa Komisyonu tarafından mesleki eğitim ve öğretimde en yenilikçi ikinci lise seçildi.


Avrupa Komisyonu tarafından 2016 yılından itibaren düzenlenen, mesleki ve teknik eğitimin sunduğu birçok faydayı sergilemek için öğretmeni, kurum kuruluş ve öğrenciler gibi tüm paydaşların tek bir çatı altında bir araya geldiği 2022 Avrupa Mesleki Beceriler Haftası, 16-20 Mayıs 2022 tarihlerinde Mesleki Eğitim Öğretim ve Yeşil Dönüşüm temasıyla yapıldı. Türkiye de mesleki ve teknik eğitime dikkat çekmenin temel amaç olduğu Avrupa Mesleki Beceriler Haftası'na pek çok okul ve kurumuyla aktif olarak katıldı.

 

Avrupa Mesleki Beceriler Haftası kapsamında yapılan en yenilikçi lise yarışma kategorisinde Avrupa Komisyonu sıralama kriteri olarak öğrencilerin yenilikçi teknolojiler, artırılmış gerçeklik uygulamaları, saha uygulamaları alanlarında aldığı eğitimleri değerlendirdi ve sonucunda en yenilikçi liseler sıralamasında Ankara Cezeri Yeşil Teknoloji Lisesi, Avrupa Komisyonu tarafından ikinciliğe layık görüldü.

 

Avrupa Komisyonu'nun ödülünün ardından millî teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik öneme sahip kurum ve kuruluşların paydaşlığında düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'te de ödül kazanmayı hedefleyen Cezeri Yeşil Teknoloji Lisesi, öğrencilerinin hazırladığı insansız su altı aracı, elektrikli araba ve deprem uyarı sistemiyle 30 Ağustos'ta Samsun'da başlayacak festivale katılmak için hazırlıklarını ara vermeden sürdürüyor.

 

TEKNOFEST'e katılacak üç projeden ilki, insansız su altı aracı.  Kodlaması tamamen öğrencilere ait aracın  tüm aksamları da öğrenciler tarafından tasarlanarak plastik kısımlar okuldaki 3D yazıcılarla basıldı.  Aracın yarışmaya hazırlanmasında mekanikte, yazılımda ve elektrik elektronik donanım gibi farklı kategorilerde öğrenciler birlikte çalışıyor.

 

İkinci proje ise elektrikli araba... TEKNOFEST'te yarışacak elektrikli arabanın tüm tasarımları da yine öğrencilere ati. Geçen yıl da araba tasarımı konusunda ödül alan lise, bu yıl da iddialı. Deprem uyarı sistemi ise otomasyon mekanizmasıyla deprem başladığı anda insanların uyarılmasını hedefliyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.