BAKAN ÖZER, ROKET SALDIRISINA MARUZ KALAN KARKAMIŞ'TA İNCELEMELERDE BULUNDU  
BAKAN ÖZER, ROKET SALDIRISINA MARUZ KALAN KARKAMIŞ'TA İNCELEMELERDE BULUNDU

BAKAN ÖZER, ROKET SALDIRISINA MARUZ KALAN KARKAMIŞ'TA İNCELEMELERDE BULUNDU

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla birlikte terör örgütü PKK/YPG'nin roket saldırısında biri öğretmen olmak üzere iki kişinin hayatını kaybetmesi üzerine Gaziantep'in Karkamış ilçesine giderek saldırıdan etkilenen okullarda incelemelerde bulundu. 

Bakan Özer, saldırıda hayatını kaybeden Sınıf Öğretmeni Ayşenur Alkan'ın öğretmenlik yaptığı Karkamış Kocatepe İlkokulunda incelemelerde bulunduktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 
 
Bakan Özer, "Geçmiş olsun, başımız sağ olsun." diyerek yaptığı açıklamada saldırıda iki kişinin şehit olduğunu, on kişinin de yaralandığını belirtip şunları söyledi: "Tabii acılıyız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet; yaralılarımıza, özellikle hamile olan kardeşimize acil şifalar diliyoruz. Bir okula böyle bir terör saldırısı isabet etmesi bizi çok yaraladı. Gerçekten içeride gördüğümüz öğrencilerimizin o kitaplarını, defterlerini bırakarak sığınağa gitmeleri, o saldırı esnasında da okulu terk etmeleri bizi çok hüzünlendirdi. Öncelikle Nizip'ten gelen öğretmenimiz Ayşenur Alkan'a Allah'tan rahmet, yakınlarına sabrıcemil diliyorum. Hızlı bir şekilde toparlanacağız." 
 
İçişleri Bakanı Soylu ve Gaziantep Valisiyle yapılan değerlendirme neticesinde okulları bir hafta tatil ettiklerini bildiren Özer, "Bu hafta Karkamış'ta tüm okullarımızı tatil edeceğiz. Aynı zamanda hem Bakanlık olarak hem de Gaziantep'teki tüm öğretmenlerimizle birlikte buradaki öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize özellikle ailelerin psikolojik destekle ilgili, danışmanlıkla ilgili her türlü desteği sağlayacağız. Hızlı bir şekilde okullarımızı onaracağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, aziz milletiyle birlikte bu tip saldırılara karşı dimdik ayakta duracak, birlik beraberliğini çok daha güçlü hâle getirerek sadece bölgesine değil; tüm dünyaya bu aziz milletin neler yapabileceğini gösterecektir." ifadelerini kullandı.
 
Bakan Özer ve Bakan Soylu'dan  taziye ziyareti
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karkamış ilçesinde yaptıkları incelemelerin ardından ilgililerden bilgi aldıktan sonra roketlerin isabet ettiği bazı evleri inceledi. Bakanlar, burada ailelerle sohbet edip geçmiş olsun dileklerini iletti.
 
Bakanlar, daha sonra saldırıda hayatını kaybeden 5 yaşındaki Hasan Karataş'ın Karanfil Mahallesi'ndeki evine geçerek baba Zeki Karataş'a taziyelerini ilettiler.
 
Bakan Özer ve Soylu, Karkamış temaslarının ardından Nizip'e geçerek roketli saldırıda görev yaptığı okulda hayatını kaybeden sınıf öğretmeni Ayşenur Alkan'ın ailesini ziyaret etti. Taziye evini ziyaret eden Bakan Özer ve Bakan Soylu, burada baba Mustafa Alkan ve anne Hayriye Alkan ile görüşerek başsağlığı diledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.