BAKAN ÖZER, MACARİSTAN'DA GALİÇYA TÜRK ŞEHİTLİĞİ'Nİ ZİYARET ETTİ  
BAKAN ÖZER, MACARİSTAN'DA GALİÇYA TÜRK ŞEHİTLİĞİ'Nİ ZİYARET ETTİ

BAKAN ÖZER, MACARİSTAN'DA GALİÇYA TÜRK ŞEHİTLİĞİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Macaristan'daki temasları kapsamında Galiçya Türk Şehitliği'ni ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve beraberindeki heyet, Macaristan temasları kapsamında Kahramanlar Meydanı'nda Şehitler Anıtı ile Birinci Dünya Savaşı'nda Galiçya cephesinde şehit düşen Osmanlı askerlerinin mezarının bulunduğu Galiçya Türk Şehitliği'ni ziyaret etti. Özer, burada Türk ve Macar millî marşlarının okunmasının ardından anıta çelenk bıraktı ve dua okudu.
 
"Türk Milleti, Macar kardeşlerinin yanında olacaktır"
Şehitlik özel defterini imzalayan Özer, deftere şunları yazdı: "Macaristan ziyaretim vesilesiyle Birinci Dünya Savaşı esnasında Galiçya Cephesi'nde vermiş olduğunuz şanlı mücadeleden dolayı kabrişeriflerinizin manevi huzurunda bulunmaktan büyük onur duyuyorum.
 
Vatan topraklarından çok uzaklarda, bütün zorluklara göğüs gererek vermiş olduğunuz kahramanca mücadeleyle bizlere miras bıraktığınız vatanın her karış toprağını sizlerden aldığımız ilhamla hiç yılmadan savunmaya devam edeceğiz.
 
Türk milleti geçmişte olduğu gibi gelecekte de Macar kardeşlerinin yanında olacaktır.
 
Ruhlarınız şad, mekânınız cennet olsun..."
 
Bakan Özer, program kapsamında şehitleri mezarları başında anarak kabirlerine karanfil ve gül bıraktı. Eşi Nebahat Özer ve beraberindeki heyet ile şehitliği ziyaret eden Özer'e Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Hasan Ünsal ve Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu da eşlik etti.
 
Özer, Macaristan temasları kapsamında Gül Baba Türbesi'ni de ziyaret etti.
Özer burada, Türbe hatıra defterine yazdığı yazıda, "Milli, manevi ve insani değerlerin gelecek nesillere aktarılmasında büyük vazifeleri bulunan Gül Baba Hazretlerinin Türbesini ziyaret etmekten memnuniyet duyuyorum. Yaşamı boyunca din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın tüm insanlığı kucaklayan hizmet anlayışıyla Gül Baba Hazretleri, geçmişte olduğu gibi gelecekte de nesillerimize rehber olacaktır. Türk-Macar dostluğunun nişanesi olmayı sürdüren ve tüm insanlığın gönlünde taht kuran Gül Baba'yı rahmetle anıyorum..." ifadelerini kullandı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.