BAKAN ÖZER, İSTİKLAL MİLLET KÜTÜPHANESİ AÇILIŞ TÖRENİ'NE KATILDI  
BAKAN ÖZER, İSTİKLAL MİLLET KÜTÜPHANESİ AÇILIŞ TÖRENİ'NE KATILDI

BAKAN ÖZER, İSTİKLAL MİLLET KÜTÜPHANESİ AÇILIŞ TÖRENİ'NE KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Beyoğlu Belediyesi tarafından yaptırılan İstiklâl Millet Kütüphanesi Açılış Töreni'ne katıldı.

Törende bir konuşma yapan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde İstiklal Millet Kütüphanesi adını taşıyan bir açılış yapmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. 
 
Bu açılış vesilesiyle başta Adnan Menderes olmak üzere tüm demokrasi şehitlerini rahmet ve minnetle andığını ifade eden Bakan Özer, 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde ülkenin gençliği için umut vaat edecek bir yeni başlangıcı kütüphaneyle taçlandırdığı için Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'a teşekkür etti.
 
Bakan Özer, şunları kaydetti:
 
"Bu vesileyle Millî Eğitim Bakanı olan ve o sürecin en büyük mağdurlarından Tevfik İleri Bakanımızı da rahmetle anıyorum.  Gençlerimize yeni şeyler söylememiz lazım. Gençlerimizi 21. yüzyılın becerileriyle donattığımız gibi aynı zamanda bu toprakların nereden geldiğini nereye doğru aktığını çok iyi öğretmemiz lazım. İşte bu öğretim duraklarından en kritik işlev gören yerler kütüphaneler. Kütüphaneleri mümkün olduğu kadar yaygınlaştırmak, gençlerimizin, çocuklarımızın erişimini kolaylaştırmak ve özellikle içeriğini de çok iyi doldurmak gerekiyor."
 
İstanbul'da belediyelerin kütüphaneyle ilgili bu açılımlarını görmekten çok büyük mutluluk duyduğunu belirten Özer, "Tüm belediyelerimiz gençlerimizle hemhâl oluyorlar. Onların yoğun yaşam akışı içerisinde nefeslenebilecekleri, nitelikli vakit geçirebilecekleri ve kültürümüzün ana kitaplarına erişebilecekleri mekânları öğrencilerimize kazandırıyorlar. İnşallah bu kütüphanelerin sayısı sürekli artar. Çok daha yaygınlaşır. Sadece İstanbulumuzda değil Türkiye'nin her tarafında çocuk, çok rahat bir şekilde kitap erişebilirler." dedi. 
 
Bakanlık olarak 26 Ekim 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesinde "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" adlı bir proje başlattıklarını ve iki ayda 16 bin 361 kütüphane yaparak projenin tamamlandığını hatırlatan Bakan Mahmut Özer, yıl sonunda kütüphanelerde kitap sayısının da 100 milyona ulaşacağını ifade etti. Amacın yalnızca kitap sayısını artırmak olmadığın söyleyen Özer, " Cemil Meriç'ten Saadettin Ökten'e, Kemal Tahir'den Alev Alatlı'ya kadar bu coğrafyanın sorunlarına kafa yormuş ve gelecekle ilgili gençlere ufuk açıcı açılımlar sağlayan tüm mütefekkirlerimizin eserlerini de tüm okullarımıza kavuşturmaktan da büyük mutluluk duyuyorum." diyerek kütüphanenin hayırlara vesile olmasını diledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.