BAKAN ÖZER, 81 İLİN MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜYLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ  
BAKAN ÖZER, 81 İLİN MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜYLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

BAKAN ÖZER, 81 İLİN MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜYLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 81 ilin millî eğitim müdürüyle Ankara'da iftar programında bir araya geldi.  

Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki programa il millî eğitim müdürlerinin yanı sıra Bakan Yardımcıları Petek Aşkar, Osman Sezgin ve Nazif Yılmaz ve genel müdürler de katıldı.  
 
İkinci dönemin başlatılması planlanan 6 Şubat sabahına tüm Türkiye'nin acıyla uyandığını, hem şiddeti hem de kapsadığı iller bakımından Türkiye'de daha önce hiç yaşanmamış bir depremle yüzleşildiğini kaydeden Özer, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabrıcemil dilediğini belirtti. Özer, "Bu deprem felaketinde çoğu arkadaşımızın yakınları vefat etti. Onlara da Allah'tan rahmet diliyorum, öğretmenlerimiz vefat etti. Tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.  
 
Depremin ilk gününden itibaren Bakanlığın tüm gücüyle sahada olduğunu ifade eden Özer, "Birinci evrede vatandaşımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak için, yani yemesini, içmesini, barınmasını, çadırla ilgili ihtiyaçlarını, sobasını, uyku tulumunu karşılamayla ilgili Bakanlığımızın tüm yöneticileri büyük fedakârlık gösterdi. Öyle bir nokta geldi ki günlük 2 milyon yemek verebilir hâle geldik." ifadelerini kullandı. 
 
Meslek liselerine kurulan ekmek üretim atölyelerinin depremzede vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için kullanıldığını anlatan Özer, günlük 1 milyon 800 bin ekmek üretebilecek kapasiteye erişildiğini söyledi. 
 
Sonrasında il müdürleri ile birlikte okulları açmak için büyük fedakârlık gösterdiklerini dile getiren Özer, bugün itibarıyla bölgedeki tüm illerde okulları açarak öğrencileri öğretmenleriyle buluşturabildiklerini söyledi. Özer sözlerini şöyle sürdürdü: "Okulları açmadan önce çadırlarda, konteynerlerde tüm imkânları kullanarak çocuklarımızı o travmadan kurtarabilmek için her türlü imkânı seferber ettik. Gerçekten bu sürecin kahramanı öğretmenlerimiz, il yöneticilerimizi ilçe yöneticilerimizdi. Velhasıl, Millî Eğitim Bakanlığıydı. Ben hepinize depremzede vatandaşlarımız adına en içten şükranlarımı sunuyorum."
 
Bakan Özer, afet bölgesindeki şehirleri yeniden imar etmek için çalışmaya devam edeceklerini belirterek fedakâr çalışmalarından dolayı tüm genel müdürler ve il millî eğitim müdürlerine başarı belgesi takdim etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.