AFET BÖLGESİNDEKİ İLLERDE EĞİTİME 20 ŞUBAT'A KADAR ARA VERİLDİ  
AFET BÖLGESİNDEKİ İLLERDE EĞİTİME 20 ŞUBAT'A KADAR ARA VERİLDİ

AFET BÖLGESİNDEKİ İLLERDE EĞİTİME 20 ŞUBAT'A KADAR ARA VERİLDİ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezinde Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurumların her birinin, kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili ilave tedbirler alarak kamuoyuna duyurduğunu aktaran Erdoğan, ülke genelindeki okullarda 13 Şubat'a kadar eğitime ara verildiğini hatırlatarak afet bölgesinde 20 Şubat'a kadar eğitim öğretim yapılmayacağını ifade etti.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezinde Kahramanmaraş merkezli depreme ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Depremin yaşandığı 10 ilimizi, genel hayata etkili afet bölgesi olarak ilan ediyoruz. Arama kurtarma faaliyetlerinin ve sonrasındaki çalışmaların süratle yürütülebilmesini temin için, Anayasa'nın 119'uncu maddesinin bize verdiği yetkiye dayanarak Olağanüstü Hâl ilan etme kararı aldık. Deprem yaşanan 10 ilimizi kapsayacak ve üç ay sürecek bu kararla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve Meclis süreçlerini hızla tamamlayacağız" dedi.
 
Devletin tüm kurumları, kuruluşları, personeli, aracı, gereci, imkânlarıyla depremin ilk anından itibaren seferberlik ruhuyla felaket bölgelerinde çalışmaya başladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları devam ederken kurumlarımızın her biri, kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili ilave tedbirleri alıyor ve kamuoyuna duyuruyor. Bu çerçevede ülke genelindeki okullarda 13 Şubat, afet bölgesindeki okullarda 20 Şubat'a kadar eğitim öğretime ara verildi."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.